Новият филм на Паоло Сорентино Божията ръка (на италиански заглавието е È

...
Новият филм на Паоло Сорентино Божията ръка (на италиански заглавието е È
Коментари Харесай

Паоло Сорентино и "Божията ръка" обраха италианските "Оскари"

Новият филм на Паоло Сорентино " Божията ръка "  (на италиански заглавието е È stata la mano di Dio –  " Беше ръката на господ ", само че филмът е прочут на публиката на Neftlix по целия свят като Hand of God, б.р.) сграбчи най-значимите награди „ Давид на Донатело 2022 “, считани за италианските „ Оскари “. Продукцията на Netflix се окичи с оценката за най-хубав филм, а Сорентино бе избран за най-хубав режисьор при 67-ото разпределяне на статуетките в студиата на " Чинечита "  в Рим. За най-хубава актриса в поддържаща роля бе посочена Тереза Сапонанджело, като още една нейна колежка от същата лента – Луиза Раниери, беше номинирана. " Божията ръка "  получи и наградата за най-хубава операторска работа, както и премията " Давид "  на младите. Филмът имаше номинации общо в 14 категории.

Носителят на " Оскар " (за " Великата хубост " ) Паоло Сорентино дефинира " Божията ръка "  като доста съкровен и персонален филм, какъвто не е правил до момента, радостна и мъчителна история за съзряването. Чрез основния воин в него, юношата Фабиетто, той се връща към детството си в родния Неапол, когато именитият Диего Марадона е безспорен футболен господ в тима на " Наполи "  и в града. Марадона постоянно е бил константна големина в живота на Сорентино още от най-ранните му години, както е признавал самият той в не едно изявление. В благодарствената си тирада със статуетката " Оскар "  в ръка той цитира името му паралелно с това на Фелини и Скорсезе като свои извори на ентусиазъм. В изявление за сп. " Варайъти "  Паоло Сорентино споделя, че с изключение на всичко друго, Марадона, без да знае, е избавил живота му. " Изгубих родителите си на 16 при случай с отоплителната система на вилата ни, където постоянно ходех с тях. Онзи уикенд обаче не отидох, тъй като желаех да виждам Марадона в мача на ФК " Наполи "  с " Емполи ". Това ме избави ", споделя режисьорът. " Филмите се вършат и след това преминаваш нататък. Ще си припомням, че съм правил този в сложен миг, само че с наслада ", сподели Сорентино на церемонията в Рим предходната вечер.

Със статуетката " Давид на Донатело "  в категорията за документален филм тази година победи " Енио "  на Джузепе Торнаторе, отдаден на огромния кино композитор Енио Мориконе. Като най-хубав интернационален филм бе отличен английският " Белфаст "  на Кенет Брана. Прочутата кинозвезда Джована Рали бе удостоена с премията за цялостна кариера за своите повече от 7 десетилетия на снимачната площадка и екрана. Тя дебютира в седмото изкуство едвам 13-годишна.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР